Moderne pakken

Trouwpak

Kostuums ontstonden in Groot-Brittannië in de 18e eeuw, als informele kleding voor de zeelui, maar werden uiteindelijk een hoofdbestanddeel van de gewone garderobe van een man. Van formeel tot casual, het pak heeft een indrukwekkende mate van veelzijdigheid en kan verschillende stijlen weerspiegelen. Als algemene regel gelden de volgende stijlen: Modern pak – heeft een jasje met middellange taille en een standaard broek, een “muiltje” (geen rits), een jasje met twee of meerdere knopen, met kortere mouwen en een single-breasted stijl.

Tuxedo – Dit is het meest formele van de trouwpakken. De jasjes zijn lang, vloer-lengte en heersen over de stropdas. Het jasje is precies hetzelfde als bij de traditionele smoking. Wat de broek betreft, is er de keuze tussen een geplooide of een dubbel geventileerde broek, met ronde revers en gewone of ingekeepte revers. Men moet echter nooit een cummerbund dragen, omdat mannen in een smoking nooit een cummerbund mogen dragen.

Zwarte das – Dit is een soort samenvoeging van de ouderwetse smoking en het moderne pak. Het volgt over het algemeen noch de regels van de smoking, noch die van de herenbrokaat. Bij sommige gelegenheden kan het echter gecombineerd worden met een cummerbund. Gewoonlijk is het pak grijs of wit van kleur, of zwart van tint.

Semi – Dit is een versie van het pak zonder jasje, en wordt op precies dezelfde manier geleverd als het pak zonder jasje.

Dinerjasje -Dit is een jasje dat is erkend om een jasje en een broek te bevatten. Het wordt alleen tijdens de maaltijd gedragen, en is daarom te formeel voor regelmatig gebruik.

Absolute formals -Dit is een ouderwets jasje dat wordt herkend als het dinner jacket. Het wordt op precies dezelfde manier gedragen als het dinner jacket: jasje en pantalon in topkleuren.

bruidegomsman -Dit is een jasje speciaal voor de bruidegom. Vaak wordt hiernaar verwezen, maar tegenwoordig is het een optioneel onderdeel van het pak. Als het verplicht is, moet het samen met een vest, cummerbund en zwarte das worden gedragen.

layaway – Dit is een optie waarbij u een bepaald bedrag uittrekt voor een trouwpak, met dien verstande dat het uw eigen beloning zal zijn. Dit is een soort belofte om het pak te kopen, voor het geval u het binnen een bepaalde tijd moet terugbrengen. Het geld blijft van uzelf.

Wat zijn de soorten trouwpakken? De traditionele lange pakken van de bruidegom zijn gemaakt van lichte wol, en zijn comfortabeler gemaakt dan hun tegenhangers. Hoewel deze pakken minder formeel zijn, zijn ze de beste optie wanneer een pak aanvaardbaar is, hoewel moderne pakken iets minder vreemd kunnen zijn als ze van veel lichter materiaal zijn gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *